Gertrude

Contact

Nadat Gertrude Krayenbosch in 1987 afstudeerde aan de Sociale Academie in Den Haag (vormings werk) richtte ze zich, naast het werken met klei, een periode op het audiovisueel gebied. De klei inspireerde haar uiteindelijk het meest om haar vele ideeën vorm te geven. Ze kreeg meerdere jaren keramiekles van o.a. Peter Terwiel, Jolanda Verdegaal en Carolien Makovitz bij het Keramisch atelier ‘Kerade’ in de Vrije Academie in Delft. Hierna volgde ze nog diverse workshops, o.a. bij Netty Janssen. Sindsdien exposeert ze haar werk regelmatig in diverse galeries. Daarnaast geeft ze sinds 1998 keramiek les bij BplusC in Leiden.

Voor meer informatie kunt u me  • kandhas
  • geluks boeddhas
  • ideeen papaverpotten
  • gemengde technieken
..mijn wandobjecten, ‘Khanda’s’ genaamd, zijn abstracter van vorm. Ze zijn opgebouwd uit verschillende kleirolletjes. Door de herhaling van ritmes en structuren ontstaat er harmonie en eenheid. Lees verder »
 
...in de boeddhistische traditie wordt een boeddhha geschonken aan iemand die na aan het hart ligt. Mijn geluksboeddha's kan je cadeau geven aan je vrienden en familie. Zo maar, of voor een speciale gelegenheid. Lees verder »
 
...de Raku potten zijn geïnspireerd op de zaadbollen van de papaver. In deze zaadbol, een solide maar harmonisch gevormde voorraadkamer, rijpt het zaad voor de toekomstige... Lees verder »
...opgebouwd uit verschillende materialen. Porcelein en Franse grès gecombineerd met elementen uit de natuur. Door een sluierverf techniek als achtergrond toe te passen wordt het tot een eenheid gesmeed. Eenvoud, rust en sfeer... Lees verder »